Ada’s Little Kitchen: ‘Ονειρα φτιαγμένα απο ζαχαρόπαστα

Η γλυκύτατη Άντα Λιβιτσάνου μας άνοιξε την κουζίνα και την καρδιά της μιλώντας για τα ωραιότερα γλυκά της πόλης !

Από την Έλενα Φάκου

Ψάχνοντας για να παραγγείλω την τούρτα για τα φετινά μου γενέθλια, άνοιξα το site της Ada’s Little Kitchen και στα πρώτα κιόλας σχέδια άρχισα να εντυπωσιάζομαι.
Όσο περισσότερο προχωρούσα, τόσο περισσότερο ενθουσιαζόμουν.

Τούρτες απο ζαχαρόπαστα με εντυπωσιακούς ρομαντικούς φιόγκους, πέρλες, girly αλλά και vintage chic στοιχεία, χαριτωμένα ζωάκια, μικρά τερατάκια, πολύ χιούμορ και υψηλή αισθητική, με έκαναν να αγαπήσω τη μικρή αυτή κουζίνα και να θέλω να την εξερευνήσω.

image

Αλλά ας πάρουμε την όμορφη ιστορία της Ada’s Little Kitchen απο την αρχή, όπως η ίδια η Άντα Λιβιτσάνου την περιγράφει στο site του μαγαζιού:

 «Γειά σας! Είμαι η Άντα! Οι περισσότεροι απο εσάς με γνωρίζετε από την τηλεόραση , το θέατρο και το τραγούδι, αυτό όμως που δέν ξέρατε μέχρι τώρα, είναι το πάθος μου για την μαγειρική και ειδικότερα για την ζαχαροπλαστική. Αυτός ο »έρωτας» έχει ξεκινήσει απο την παιδική μου ηλικία, όταν στα 12 ανακοίνωσα οτι εγώ θα φτιάξω το φαγητό της ημέρας. Έκτοτε, με την βοήθεια της μητέρας και της γιαγιάς μου άρχισα να μαθαίνω για αυτόν τον μαγικό κόσμο της γεύσης και στην εφηβεία πια, είχα αρχίσει να γίνομαι συλλέκτρια αρκετών βιβλίων , σεμιναρίων και αρκετής εμπειρίας. Η αγάπη μου για τα γλυκά με ακολουθεί πολλά χρόνια. Οι συνταγές μου με έχουν κρατήσει ξύπνια αρκετές νύχτες και η χαρά του να τα κατασκευάζω και να προσφέρω ήταν πάντα μεγάλο και κρυφό όνειρο. Πιστεύω οτι πρέπει τα όνειρα (ιδίως τα κρυφά) κάποια στιγμή να βλέπουν το φώς της ημέρας και έτσι, μαζί με την επιμονή αρκετών φίλων (και δοκιμαστών της κουζίνας μου) μάζεψα θάρρος ,πείσμα και πολυ κέφι ώστε να δημιουργηθεί το »Ada’s Little Kitchen».

image

Το concept μας ειναι αγνό και έντιμο :

«Tα γλυκά μας τα φτιάχνω αυστηρά με φρέσκιες πρώτες ύλες και την ίδια ημέρα για εσάς. Τα φρούτα ειναι φρέσκα , το γάλα ειναι φρέσκο τα αυγά είναι φρέσκα και έτσι η διατροφική τους αξία ειναι πολύτιμη. Έχουμε και γλυκάκια με agave και gluten free για τους φίλους μας που έχουν προτίμηση σε κάτι light αλλά σε καμία περίπτωση άγλυκο .

Η καθημερινή παραγωγή μας είναι σχετικά μικρή γι’ αυτό αν θέλετε να βρείτε κάτι συγκεκριμένο στην βόλτα σας, καλέστε μας καί θα σας το έχουμε τυλιγμένο στο χαρούμενο κουτάκι μας!

Οι τούρτες μας : Άν θέλετε να παραγγείλετε, καλέστε με 1 ημέρα τουλάχιστον πρίν για απλή τουρτίτσα και θα φτιάξουμε μαζί κάτι που γευστικά και εμφανισιακά θα σας μείνει αξέχαστο! Εάν θέλετε ζαχαρόπαστα , καλέστε 2 ημέρες πριν τουλάχιστον. Θα σας έχω και εκεί όμορφες προτάσεις!»

image

H Άντα Λιβιτσάνου  μίλησε στην Elfashionista:

image

‘Ολες σας οι δημιουργίες είναι ξεχωριστές και εξαιρετικά εμπνευσμένες. Πώς καλλιεργείτε τη φαντασία σας και είναι ανεξάντλητη;

Έχω πολλές ιδέες και μάλιστα δεν έχω ακόμη προλάβει να τις υλοποιήσω όλες. Καμμιά φορά η δημιουργία μιας τούρτας επειδή απευθύνεται σε εναν συγκεκριμένο, ξεχωριστό πελάτη ως custom παραγγελία, είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ μας. Ανταλλάσουμε ιδέες και καταλήγουμε μαζί κάπου. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα και προκύπτουν σχέδια τα οποία ευχαριστιέμαι κι εγώ και ο πελάτης εξίσου πολύ.

Ποιά είναι η δική σας αγαπημένη τούρτα και γιατί;

Γενικά μου αρέσουν όλες οι τούρτες που δημιουργώ γιατί κάθε μια μου δίνει κάτι το διαφορετικό. Μου αρέσουν και οι πουά τούρτες με τους φιόγκους που καλύπτουν μια ρομαντική πλευρά της αισθητικής μου, υπάρχουν όμως και οι πιο αφαιρετικές και μάλιστα σκέφτομαι να ξεκινήσω την παραγωγή μιας νέας σειράς απο τούρτες η οποία θα εμπνέεται απο τη μοντέρνα τέχνη. Βάση αυτής της σειράς θα είναι ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κινήματος, ο ζωγράφος Pollock και το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την τεχνική του dripping, δηλαδή του σταξίματος του χρώματος πάνω στην επιφάνεια. Aλλά πραγματικά πολύ διασκεδάζω με τις τούρτες που έχουν χιούμορ.

image

Eκτός απο το ταλέντο σας έχετε κάνει και σπουδές πάνω στη ζαχαροπλαστική;

Εκτός απο την υποκριτική, έχω σπουδάσει και σκηνογραφία και ενδυματολογία. Αυτό το σπούδασα αμέσως μετά τη σχολή θεάτρου, πράγμα το οποίο δεν είναι γνωστό. Επομένως με τις «καλές τέχνες» τη ζωγραφική και την γλυπτική είχα πολύ στενή επαφή απο αρκετά μικρή. Αυτά με βοηθούν ιδιαίτερα και στη ζαχαροπλαστική η οποία είναι ουσιαστικά ένα πάντρεμα όλων των παραπάνω τεχνών. Όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και έχω αφιερώσει πάρα πολύ προσωπικό χρόνο γιατί είναι κάτι που το αγαπώ και είχε πάντα ιδιαίτερη θέση στη ζωή μου.

Θεωρείτε ότι ζαχαροπλαστική έχει περάσει σε ανωτερο επίπεδο και ο πελάτης έχει υψηλές απαιτήσεις; Είναι αυτό πρόκληση για εσας;

Πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας η ενημέρωση του κοινού είναι τεράστια και ο πελάτης έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις και αυτό είναι ακόμη πιο έντονο στην τούρτα. Οι άνθρωποι πλεον απο τις τούρτες περιμένουν η tailor made παραγγελία τους να είναι φτιαγμένη απο εσένα για εκείνον. Να τον εκφράζει, να τον αντιπροσωπεύει και να περνάει τα μηνύματά του. Το customization έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και η πρόκληση είναι γεγονός.

Σκέφτεστε μελλοντικά η Μικρή Κουζίνα της Άντας να ανοίξει και στο σαλόνι της στο κοινό; Να μπορεί κανείς να απολαύσει τα γλυκά σας εκεί;

Προς το παρόν δεν έχουμε τραπεζοκαθίσματα, αλλά η παρέα μας είναι ανοιχτή και πολλές φορές κάνω ενα μικρό διάλλειμα για να απολαύσουμε ενα γλυκό με τον κόσμο στην αυλή, αλλά ακόμη η φιλοσοφία μας είναι ακομη «To Go» . Mακάρι στο μέλλον να μπορέσουμε να ανοίξουμε και ενα χωρο για κατανάλωση μέσα στο κατάστημα.

Η επιλογή της Elfashionista για την τούρτα των γενεθλίων της ήταν η ακόλουθη:

image

image

Μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες της Άντας Λιβιτσάνου στο καταστημα Ada’s Little Kitchen, Γρ. Λαμπράκη 10 Γλυφάδα

www.adaslittlekitchen.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *