To Aleria είναι το καλύτερο εστιατόριο της πόλης σε αυτό που πρεσβεύει

By Fat and Furious
Το Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές γειτονιές του κέντρου, με μαγαζιά όπως το Funky Gourmet, το Αθήρι και τις Σεϋχέλλες.
Ένα από τα μαγαζιά που συντέλεσαν στην γευστική αναβάθμιση της περιοχής είναι και το εστιατόριο του Νικηφόρου Κεχαγιαδάκη, ενός συμπαθέστατου ανθρώπου που έχει αφιερώσει όλη του την αγάπη και γνώση σε αυτό που κάνει.
Το Aleria, που πήρε το όνομά του από μια περιοχή της Κορσικής, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό, ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό που σου δίνει την αίσθηση ζεστής σπιτικής ατμόσφαιρας. Η αυλή του επίσης εντυπωσιακή, ίσως η πιο όμορφη στο κέντρο.
Στην κουζίνα επικεφαλής ο Γκίκας Ξενάκης, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε στα πρώτα δημιουργικά του βήματα σε ένα καφεστιατόριο στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στο τελευταίο μέρος του πλανήτη που θα περίμενε κανείς να φάει ποιοτικό φαγητό, είχε δώσει από τότε δείγματα του ταλέντου και της δουλειάς του, που τον κατέστησε πιθανόν τον καλύτερο εκπρόσωπο της παραδοσιακής/εφευρετικής ελληνικής κουζίνας.
Αρνάκι σιγοψημένο, Ψητό Καλαμάρι και Παστίτσιο, συνταγές παραδοσιακές, χωρίς εξωτικά υλικά, χωρίς μοριακές παρεμβάσεις και τεχνικές φανφάρες αλλά με εντυπωσιακό γευστικό αποτέλεσμα.
Ο Ξενάκης παραδίδει μαθήματα για το πως ένα απλό, καθημερινό φαγητό μπορεί να μεταμορφωθεί σε γευστική εμπειρία.
Στην καρτέλα φαγητού υπάρχουν δύο Tasting menu και επιλογή a la carte.
Το wine list είναι εκτενές, ενημερωμένο με αρκετές επιλογές και σε ποτήρι και αντανακλά την αγάπη του Νικηφόρου για το κρασί.
Το προσωπικό, ευγενικό, φιλικό και άρτια καταρτισμένο.
Το Aleria είναι το καλύτερο εστιατόριο της πόλης σε αυτό που πρεσβεύει και η επίσκεψη για τους λάτρεις της ποιοτικής εστίασης είναι επιβεβλημένη.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57
Μεταξουργείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *