Oreo Cake από την pastry chef Aλεξία Τσαμπόκα

Μια εύκολη συνταγή για ένα cake που κάνει πάταγο σε όλες τις ηλικίες από την Αλεξία Τσαμπόκα.

Υλικά για κέικ:

Αλεύρι 350γρ

Κακάο 120γρ

Ζάχαρη 460γρ

Σόδα μαγειρική1 κ.γ

Αυγά 2

Ηλιέλαιο 220ml

Χλιαρό νερό 380ml

μπισκότα τύπου Oreo 10τμχ

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά .Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα και κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ίδια σε διάμετρο ταψάκια. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 30 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά και να μην είναι υγρό στο κέντρο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα 2 κεκάκια να κρυώσουν καλά.

Υλικά για την κρέμα:

Τυρί κρέμα 500 γρ

Βούτυρο 200 γρ

Ζάχαρη άχνη 1.400 γρ

Μπισκότα τύπου Oreo 10τμχ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί το βούτυρο και την άχνη μέχρι να γίνουν μια ωραία απαλή κρέμα. Στο μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω σε ένα δίσκο ή στο πιάτο που θέλουμε να το σερβίρουμε. Απλώνουμε με μία σπάτουλα το 1/3 της κρέμας τυριού. Βάζουμε το 2ο κέικ από πάνω. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το 2ο κέικ και στα τοιχώματα της τούρτας μας. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ολόκληρα μπισκότα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Κεντρική φωτογραφία by flickr.com/David Gammon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *