Κι όταν εκείνος σε ξενερώσει; Τότε τι;

Ξεκινάς τη γνωριμία ενθουσιασμένη. Σου αρέσει, τον πιστεύεις, τον εμπιστεύεσαι, θέλεις να πάνε όλα καλά, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και προσπαθείς να γίνεσαι όσο πιο όμορφη μπορείς για κείνον. Και το αποτέλεσμα; Σε ξενερώνει. Για πολλούς λόγους. Διαφορετικούς. Και τότε τι;

Για όλα τα κορίτσια που πήγαν να μπουν ξεκάθαρα σε μια νέα γνωριμία και ο τύπος απέναντι ήταν κάποιος ο οποίος τις έβλεπε σαν κάτι αναλώσιμο, ασήμαντο, περιστασιακό, τους έλεγε ψέμματα, αδιαφορούσε, φλέρταρε με άλλες, τις υποτιμούσε, τις απατούσε, δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας σχέσης ή ακόμα χειρότερα διατηρούσε παράλληλο δεσμό και τελικά, εξαφανίστηκε σαν κλέφτης, σαν απατεώνας, σαν ένας κοινός εγκληματίας, αυτό είναι ένα άρθρο για να τους πει ότι δεν είναι μόνες τους.

Κι αν ξενέρωσες, από όλα αυτά ή από κάτι από όλα αυτά, τίμησέ το και μην τον συγχωρέσεις. Δεν υπάρχει κανένας γυρισμός. Ο άνθρωπος που σου έχει φερθεί άσχημα μια φορά θα σου φερθεί και δεύτερη και τρίτη και εξακολουθητικά γιατί αυτό είναι, αυτό έχει μέσα του. Μη δώσεις άλλη ευκαιρία, πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλασε και προχώρα. Η ζωή σου είναι πολύτιμη και μικρή και πρέπει να αφήνεις πίσω άτομα και καταστάσεις που δεν σου αξίζουν. Να μην απελπίζεσαι και να έχεις αυτοεκτίμηση. Να σε ενδιαφέρει να περνάς όμορφα τις ημέρες και τις νύχτες σου με κάποιον ο οποίος θα σε αγαπάει και θα σε νοιάζεται.

Η ξενέρα σου να είναι οριστική, να είναι ουσιαστική να είναι αμετανόητη. Να μη γίνει μίσος, αλλά να γίνει αδιαφορία. Να μη γίνει στεναχώρια αλλά να γίνει δύναμη. Να μη τη θεωρείς ένα λάθος σου, δε φταις εσύ, να τη θεωρείς έναν αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού σου για να μπορέσει να επιβιώσει. Μην πας κόντρα στα αισθήματά σου και μην προσπαθείς άδικα για πράγματα που δεν αξίζουν. Γιατί πίστεψέ με, η λέξη ξενέρα, είναι η πιο δυνατή συναισθηματικά λέξη. Είναι ακόμη πιο δυνατή κι από την αγάπη. Να τη σέβεσαι.

Έλενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *