Μην επιτρέπετε σε άντρες ζόμπι να εισβάλλουν στη ζωή σας από το πουθενά

Η γυναίκα σήμερα έχει καταντήσει να συμβιβάζεται με ανδρικές συμπεριφορές που δεν αξίζουν σε κανένα θηλυκό του πλανήτη. Έχει διαβρωθεί τόσο πολύ η ποιότητα των αρσενικών, συμπεριφέρονται τόσο υποτιμητικά στις γυναίκες και το θλιβερό είναι ότι εκείνες το ανέχονται.

Μάλιστα το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και σχεδόν καθολικό, σε τέτοιο βαθμό, που έχουν πλέον καθιερωθεί και όροι γι αυτά τα ρεζιλίκια. Το «Βreadcrumbing», ας πούμε είναι αυτό που ο Έλληνας αντρας λέει «χαλαρά» ή «να περνάμε καλά» ή «δε θέλω σχέση» και τί κάνει; Πετάει μερικά ψίχουλα ελεημοσύνης στο πάτωμα ώστε εσύ να τσιμπήσεις. Δηλαδή κοινώς, όποτε του καπνίσει, σου πετάει ένα ξεροκόμματο προσοχής για να βρει την ευκαιρία να σε συναντήσει και να κάνει ευκαιριακό σεξ. Μπορεί αυτό να είναι κανένα άκυρο μήνυμα στη χάση και στη φέξη, μπορεί να είναι ένα like στα social media, μπορεί να είναι και ένα view στα stories σου. Αλλά μέχρι εκεί. Μην ακούσει για σχέση μαζί σου, ούτε καν.

Τώρα λοιπόν ας μιλήσουμε γι αυτά τα αιμοβόρα σχεσιακά ζόμπι τα οποία εκεί που τα έχεις θάψει συναισθηματικά μέσα σου και λες πάει πέθαναν τα ξεπέρασα, εκείνα εμφανίζονται από τον κόσμο των νεκρών γεμάτα διάθεση να σε φάνε ζωντανή. «Zombieing» λοιπόν κάνει ο άντρας που ενώ πριν συνήθως έχει εξαφανιστεί με τρόπο Ghosting (χωρίς καμμία απολύτως εξήγηση) ή σου φερόταν σύμφωνα με το μοτέλο Breadcrumbing ξαναεμφανίζεται σα να μην τρέχει απολύτως τίποτα και επανέρχεται να στοιχειώσει τη ζωή σου ξανά με τον ίδιο ή ίσως και χειρότερο τρόπο από τον προηγούμενο. Είναι εκείνος, ο οποίος θα ξεπεταχτεί ξαφνικά στο viber σου με ένα άκυρο μήνυμα » Γεια, όλα καλά;» μετά από επτά μήνες απουσίας. Όχι φίλη μου. Μην το επιτρέπεις αυτό σε κανέναν. Δεν είσαι για πέταμα.

Άντρες που εξαφανίζονται χωρίς εξήγηση, άντρες που πετάνε ψίχουλα προσοχής και άντρες που εμφανίζονται από το πουθενά για να σε ξαναταλαιπωρήσουν δεν πρέπει να απασχολούν καθόλου τη ζωή σου, το μυαλό σου και την ψυχή σου. Έχουμε πει ότι ανάμεσα σε δυο ενήλικες, χρειάζεται σεβασμός για να γίνει ακόμη και σκέτο σεξ. Και με το Βreadcrumbing, το Ghosting και τα συναφή, οι άντρες δε σέβονται τίποτα. Μην το επιτρέπετε. Αν κάθε μια από εμάς έθετε τα όριά της και δε γινόταν το θύμα του κάθε τέτοιου τύπου, ίσως αυτές οι συμπεριφορές σταματούσαν. Όπως στρώνεις κοιμάσαι λέγανε κάποτε, που δεν ήξεραν από breadcrumbing, αλλά τελικά ξέρανε πολλά περισσότερα…

Έλενα Φάκου

Κεντρική φωτογραφία flickr.com/Eugenia Loll

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *