Eυχαριστώ τα καθάρματα που πέρασαν από τη ζωή μου

Τους ευχαριστώ όλους, έναν έναν προσωπικά, γιατί όλοι αυτοί οι τύποι, ο καθένας με τη δική του ιστορία, με έκαναν να μάθω ακριβώς τι δεν θέλω.

Σε όλες μας έτυχαν σύντροφοι που μας έκαναν να νιώσουμε άσχημα, να περνάμε χάλια, να αισθανόμαστε λίγες και να υποτιμάμε τον εαυτό μας.

Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους, έναν έναν προσωπικά, γιατί όλοι αυτοί οι τύποι, ο καθένας με τη δική του ιστορία, τα δικά του ελλατώματα και τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, με έκαναν να μάθω ακριβώς τι δεν θέλω. Γιατί το σημαντικό, είναι να μάθεις πρώτα τι δεν θέλεις. Και μετά να ξέρεις τι θέλεις.

Ευχαριστώ εκείνον που με απάτησε. Ξέρω πλέον ότι δε μου αρέσει η απιστία. Δεν την κάνω, δε θέλω να μου την κάνουν.

Ευχαριστώ εκείνον που ήταν τσιγκούνης. Απεχθάνομαι την τσιγκουνιά. Είμαι γενναιόδωρη και το ίδιο επιθυμώ για τον σύντροφό μου.

Ευχαριστώ εκείνον που αδιαφορούσε όταν ήμουν άρρωστη ή στεναχωρημένη. Εγώ νοιάζομαι για τον άλλον και θεωρώ σημαντικό να με φροντίζουν.

Ευχαριστώ εκείνον που μου έλεγε ψέμματα. Τα σιχαίνομαι. Δεν λέω και δεν θέλω να μου λένε.

Ευχαριστώ εκείνον που δεν έκανε καλό σεξ. Τώρα ξέρω πολύ καλά τι δε μου αρέσει και φυσικά τι μου αρέσει. Το ζητώ και δε συμβιβάζομαι.

Ευχαριστώ εκείνον που δε μιλούσε ποτέ για το μέλλον. Κατάλαβα πότε κάποιος σε βλέπει σαν κάτι αναλώσιμο και δεν μου αρέσει να έχω ημερομηνία λήξης.

Ευχαριστώ εκείνον που με ανταγωνιζόταν. Τώρα ξέρω πως χρειάζομαι δίπλα μου κάποιον να συμπορευόμαστε κι όχι να παραβγαίνουμε.

Ευχαριστώ εκείνον που δε με ενέκρινε η μάνα του. Τώρα ξέρω πως πραγματικός άντρας είναι αυτός που εξηγεί στη μητέρα του πως αγαπάει μια γυναίκα με τα δικά του κριτήρια και όχι με τα δικά της.

Ευχαριστώ εκείνον που με ζήλευε άδικα. Κατάλαβα πως η ζήλεια είναι ένα ψυχοφθόρο συναίσθημα. Δεν το προκαλώ και δεν θέλω να μου το προκαλούν.

Ευχαριστώ εκείνον που με έκανε να κλαίω. Συνειδητοποίησα πως αυτό που χρειάζομαι είναι έναν άντρα που να με κάνει να γελάω.

Ευχαριστώ εκείνον που με ήθελε μόνο για σεξ. Είμαι για πολλά περισσότερα.

Ευχαριστώ εκείνον που με χτύπησε. Ένιωσα πόσο απαίσιο είναι να υποστεί μια γυναίκα βία.Δε θα το επιτρέψω ποτέ ξανά και στέκομαι δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί κάθε μορφής κακοποίηση.

Ευχαριστώ εκείνον που δε μου είπε ποτέ πως με αγαπάει. Θέλω να το ακούω, να το νιώθω, να το αισθάνομαι.

Ευχαριστώ εκείνον που με υποτιμούσε. Έμαθα πως ο άντρας που πραγματικά αγαπάει εκτιμάει τη γυναίκα που έχει δίπλα του και δεν είναι κομπλεξικός.

Ευχαριστώ εκείνον που δε μιλούσε. Κατάλαβα πως η επικοινωνία είναι το κλειδί μιας σχέσης.

Τους ευχαριστώ όλους. Γιατί σήμερα, είμαι μια γυναίκα που δε θα ξανακάνει τα ίδια λάθη. Είμαι μια γυναίκα που ξέρει καλά τι θέλει.

Είμαι πιο δυνατή, πιο χαρούμενη, είμαι ο πραγματικός εαυτός μου.

Related Posts

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Recent Stories

Rebel Chic