Tελικά το body piercing αφήνει σημάδι; Ρωτήσα τους #experts

Post date:

Author:

Category:

Ξέρω πόσο πολύ θέλεις να τρυπήσεις τον αφαλό σου, ή μπαίνεις σε πειρασμό να τρυπήσεις τη μύτη σου. Το να είσαι pierced, είναι πλέον μεγάλο trend και μάλιστα, στο pop ή αλλιώς massive κοινό.

Επειδή όμως, η διαδικασία αυτή εγείρει αρκετές απορίες στο crowd, σχετικά με το πόσο πονάει, πόσο ασφαλές είναι, αν αφήνει σημάδι κλπ, εγώ σε γενικές γραμμές θα απαντήσω, πως πρέπει ο καθένας να απευθυνθεί στον ειδικό για να του τις λύσει, τον οποίο πρέπει να βρει ύστερα από έρευνα σχετικά με το studio tattoo and piercing με το οποίο συνεργάζεται και φυσικά αφού έχει δει δουλειές του.

Ρώτησα λοιπόν κάποια βασικά πράγματα τους body piercers και πιο συγκεκριμένα, αν το body piercing μπορεί να αφήσει κάποιο σημάδι και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, καθώς και αν ο body piercer οφείλει να καθοδηγήσει τον πελάτη σχετικά με το τι του ταιριάζει και τι όχι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι σύμφωνο με τη γενικότερη εμφάνιση και ιδιοσυγκρασία του.

Αφήνει σημάδι ένα piercing;

Εάν ένα τρύπημα γίνει σωστά και από καταρτισμένο body piercer ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να αφήσει σημάδι ή ουλή στο δέρμα σε περίπτωση που αφαιρεθεί το σκουλαρίκι. Υπάρχουν όμως κάποια συγκεκριμένα piercings τα οποία ομολογουμένως επουλώνονται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα, όπως πχ. το Monroe. Επομένως, πριν κάνετε την τρύπα που επιθυμείτε ρωτήστε τις στατιστικές για την επούλωση του.

Υπάρχει περίπτωση το δέρμα σας να μη “δεχθεί” το piercing και να το “πετάξει” -μιλάω εκ πείρας- για το σκουλαρίκι στο φρύδι, κάτι που σε άλλους οργανισμούς συμβαίνει με την τρύπα στον αφαλό. Υπάρχει επίσης περίπτωση να κάνετε ένα piercing στον αφαλό και ακόμα κι αν βγάλετε για χρόνια το σκουλαρίκι, η τρύπα παραμένει ανοικτή-προσωπικό και πάλι συμπέρασμα.

Οι ειδικοί πάντως λένε, πως ένα ενδεχόμενο σημάδι από piercing ή από stretching μπορεί και πάλι να διορθωθεί από τον body piercer με τεχνικές αποκατάστασης δηλαδή αφαίρεση της ουλής και ράμματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι piercers θεωρούν τα τυχόν σημάδια τους ως τα παράσημά τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτά, αντιθέτως τα αγαπούν πολύ.

Πως θα βρω το piercing που μου ταιριάζει;

Eάν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνει ένα σχετικά “συμβατικό” piercing, τότε θεωρητικά δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη αντίθεση με το στυλ του. Αν όμως έχει δει κάτι πιο awkward, πιο avant garde και αρκετά εξεζητημένο, καλό είναι να μπορεί να το υποστηρίξει και με το γενικότερο look του, ώστε να μη μοιάζει “ξένο” πάνω του.

Σε αυτό, με διακριτικό και κομψό τρόπο θα του κάνει την αντιπρόταση ο επαγγελματίας piercer, χωρίς φυσικά να απορρίψει την ιδέα του πελάτη, απλώς αντιπροτείνοντας ένα άλλο τρύπημα με το οποίο κατά τη γνώμη του θα του ταιριάζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση-όπως και τον κάθε expert στον οποίο απευθυνόμαστε, πχ τον κομμωτή μας,- οφείλουμε να τον εμπιστευόμαστε και να ακούμε τη γνώμη του γιατί at the end, αυτή είναι η δουλειά του.

Kαι προσοχή: Μην κάνετε μόνοι σας τρύπες πάνω σας ή μην αφήνετε τους φίλους σας να το κάνουν

Είναι λάθος και επιπλέον επικίνδυνο. Τα πιστοποιημένα studios έχουν ελεγχθεί από την υγειονομική υπηρεσία, έχουν αποστειρωμένα και μιας χρήσης εργαλεία και οι piercers έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό.

Frida Kahlo: “Να βρεις έναν εραστή που να σε κοιτά σαν κάτι μαγικό”

Μια ρετροσπεκτίβα στη ζωή της σουρεαλίστριας ζωγράφου που έμεινε στην ιστορία τόσο για την τέχνη της όσο και για τις φεμινιστικές της ιδέες.Παρόλα τα...

Πως είναι να μεγαλώνεις κάνοντας παρέα περισσότερο με αγόρια;

Eξηγώ γιατί οι δικοί μου καλύτεροι φίλοι ήταν από μικρή γένους αρσενικού. Και γιατί έχω αυτές τις κολλητές που έχω: σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε σαν...

Doxy: Εξηγούμε τι συμβαίνει επιτέλους με το πιο δημοφιλές ερωτικό βοήθημα στον κόσμο

Γιατί ένα wand massager έχει κάνει τις γυναίκες να παραμιλούν; Tα sex toys έχουν μπει για τα καλά πλέον στη σεξουαλική ρουτίνα των γυναικών είτε...

Τρεις δονητές που μπορείς να κάνεις δώρο σε μια γυναίκα για να τους χρησιμοποιεί και να σε σκέφτεται

Ανεξάρτητα με το αν μια γυναίκα βρίσκεται σε σχέση ή όχι το παιχνίδι με τον εαυτό της είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είτε μια γυναίκα...

Τhe Creatures: εκεί που το pet grooming είναι εμπειρία και όχι απλή περιποίηση

Όταν περάσει κανείς έξω από το The Creatures, υποψιάζεται πως είναι ένα πολύ διαφορετικό pet shop. Όταν όμως μπει μέσα, αντιλαμβάνεται πλήρως, ότι είναι...

David Bowie: πέντε χρόνια από το θάνατο του λευκού λεπτού Δούκα

Ο David Bowie ήταν αυτος ο παράξενος τύπος, που η φύση τον προίκισε με δυο μάτια σε διαφορετικό χρώμα και πολύ -μα πάρα πολύ...