Έκανα θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά μου και αυτή είναι η εμπειρία μου

Post date:

Author:

Category:

Πήγα στο κομμωτήριο,δοκίμασα την οργανική κερατίνη και ιδού το πόρισμα:

Δεν είμαι ένα κορίτσι με σγουρά μαλλιά, ούτε ένα κορίτσι με ίσια: έχω έναν ελαφρώς σπαστό τύπο μαλλιών με τάση για φριζάρισμα. Θεωρώ πως είμαι η ιδανική υποψήφια για την θεραπεία οργανικής κερατίνης γιατί στα πολύ σγουρά μαλλιά οπωσδήποτε βοηθάει αλλά όχι όσο στα δικά μου και στα εντελώς ίσια είναι περιττή τουλάχιστον στο κομμάτι του ισιώματος.

Αρχικά να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης και βάφετε τα μαλλιά σας, πρώτα πρέπει να κάνετε την κερατίνη και μετά τη βαφή. O λόγος είναι ότι η κερατίνη ανοίγει το χρώμα των μαλλιών οπότε αν κάνετε πρώτα τη βαφή και αμέσως μετά θεραπεία κερατίνης θα ξανοίξει το χρώμα σας.

Υπάρχουν δυο είδη κερατίνης: H oργανική και η brazilian. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι η brazilian είναι πολύ πιο αποτελεσματική και δυνατή στο ίσιωμα. Εμείς εδώ θα μιλήσουμε για την οργανική:

Υπάρχουν δυο τρόποι να κάνετε τη θεραπεία στα μαλλιά σας: O πρώτος είναι ο λεγόμενος “θεραπευτικός” και ο δεύτερος εκείνος που περιλαμβάνει την πρέσα μαλλιών και είναι πιο “επιθετικός”.

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης όχι αποκλειστικά και μόνο για ίσιωμα αλλά ουσιαστικά για να boostάρετε τα μαλλιά σας με το συστατικό αυτό που ούτως ή άλλως υπάρχει μέσα στην τρίχα, τότε θα εφαρμόσετε την κερατίνη, αλλά θα ζητήσετε από τον κομμωτή σας να μην εφαρμόσει στο τέλος την πρέσα για το ίσιωμά τους.

Αν πάλι θέλετε εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη της κερατίνης να αποκτήσετε και το τέλειο ίσιωμα τότε θα ζητήσετε την άλλη λύση, αυτή δηλαδή που περιλαμβάνει και το ίσιωμα των μαλλιών στο τέλος με το σίδερο.

H διαδικασία έχει ως εξής: Πρώτα θα λουστείτε με το ειδικό σαμπουάν το οποίο θα μείνει στα μαλλιά σας 15 λεπτά και στη συνέχεια θα τα ξεβγάλετε. Ο κομμωτής θα περάσει το ειδικό προϊόν στα μαλλιά σας, θα το αφήσει 20 λεπτά και στη συνέχεια είτε θα το ξεβγάλει και θα το στεγνώσει είτε θα το ξεβγάλει και θα το ισιώσει με το σίδερο.

Να γνωρίζετε ότι και στις δυο περιπτώσεις το φριζάρισμα θα πάψει να υπάρχει γιατί η κερατίνη θα ενυδατώσει τόσο καλά τα μαλλιά σας που θα αποκτήσουν όλα τα χαμένα τους συστατικά και δε θα φουντώνουν πια, θα είναι λεία και απαλά.

Αν τα μαλλιά σας είναι μέχρι σπαστά, τότε μετά την εφαρμογή της κερατίνης θα γίνουν ίσια και δε θα χρειάζεστε κάποιο εργαλείο styling για να τα τιθασεύσετε. Αν είναι σγουρά τότε θα ισιώνουν πολύ πιο εύκολα μετά το λούσιμο και το ίσιωμά τους θα κρατάει περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση η θεραπεία αυτή μόνο θετικά μπορεί να έχει αφού αναπληρώνει τα χαμένα συστατικά των μαλλιών μας από την ταλαιπωρία και τις χημικές διεργασίες που έχουν υποστεί.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορούμε να την επαναλαμβάνουμε κάθε τρεις μήνες, αυτό εξαρτάται και από το πόσο συχνά λούζεται κάποιος βέβαια, αφού κάθε φορά με το λούσιμο φεύγει και μια μικροποσότητα κερατίνης.

Frida Kahlo: “Να βρεις έναν εραστή που να σε κοιτά σαν κάτι μαγικό”

Μια ρετροσπεκτίβα στη ζωή της σουρεαλίστριας ζωγράφου που έμεινε στην ιστορία τόσο για την τέχνη της όσο και για τις φεμινιστικές της ιδέες.Παρόλα τα...

Πως είναι να μεγαλώνεις κάνοντας παρέα περισσότερο με αγόρια;

Eξηγώ γιατί οι δικοί μου καλύτεροι φίλοι ήταν από μικρή γένους αρσενικού. Και γιατί έχω αυτές τις κολλητές που έχω: σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε σαν...

Doxy: Εξηγούμε τι συμβαίνει επιτέλους με το πιο δημοφιλές ερωτικό βοήθημα στον κόσμο

Γιατί ένα wand massager έχει κάνει τις γυναίκες να παραμιλούν; Tα sex toys έχουν μπει για τα καλά πλέον στη σεξουαλική ρουτίνα των γυναικών είτε...

Τρεις δονητές που μπορείς να κάνεις δώρο σε μια γυναίκα για να τους χρησιμοποιεί και να σε σκέφτεται

Ανεξάρτητα με το αν μια γυναίκα βρίσκεται σε σχέση ή όχι το παιχνίδι με τον εαυτό της είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είτε μια γυναίκα...

Τhe Creatures: εκεί που το pet grooming είναι εμπειρία και όχι απλή περιποίηση

Όταν περάσει κανείς έξω από το The Creatures, υποψιάζεται πως είναι ένα πολύ διαφορετικό pet shop. Όταν όμως μπει μέσα, αντιλαμβάνεται πλήρως, ότι είναι...

David Bowie: πέντε χρόνια από το θάνατο του λευκού λεπτού Δούκα

Ο David Bowie ήταν αυτος ο παράξενος τύπος, που η φύση τον προίκισε με δυο μάτια σε διαφορετικό χρώμα και πολύ -μα πάρα πολύ...