Επισκέφθηκα το Φλάφι και υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης μαζί του

Στην οδό Σαλαμίνος 72 στον Κεραμεικό, στη gallery Atopos ένα νεοκλασσικό κτήριο έχει μεταμορφωθεί στο σπίτι του Φλάφι, από την εικαστικό Aντιγόνη Τσαγκαροπούλου.

Η Αθήνα έχει ανακηρρυχθεί για το 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και σε αυτό το πλαίσιο η βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο συγκεκριμένο χώρο έγινε το χνουδωτό σπίτι του λούτρινου τέρατος Φλάφι, το οποίο μετέτρεψε μια συμβατική κατοικία στο δικό του ονειρεμένο  βασίλειο.

Ο Φλάφι είναι μια λούτρινη δημιουργία η οποία επεκτείνεται σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, περνάει μέσα από τα παράθυρα, σου επιτρέπει να ξαπλώσεις, να κυλιστείς και να χοροπηδήσεις πάνω του και είναι μια τεράστια λευκή χνουδωτή αγκαλιά για όλους μας.

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν εκπλήξεις: Μεγάλα χρωματιστά αιδοία κρύβουν μέσα τους βιβλία και ποιήματα για πόκεμον και ένα ροζ gender fluid πόνυ αράζει ξαπλωμένο κάπου στο χώρο καλώντας σε ενα σταματήσεις να αναρωτιέσαι σε ποιο φύλο ανήκει ποιος, χρησιμοποιώντας διαφορετικά κριτήρια για να αξιολογείς τα πλάσματα γύρω σου. Κάπως έτσι το ζει και ο Φλάφι. Είναι κι αυτός ρευστός.

Αν θέλεις να επισκεφθείς το όμορφο σπίτι του Φλάφι η έκθεση λειτουργεί από τις 23 Απριλίου 2018 έως και τις 23 Απριλίου 2019, κάθε Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή 12 00- 18 00 και κάποια επιλεγμένα Σαββατοκύριακα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *