Μάλιστα το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και σχεδόν καθολικό, σε τέτοιο βαθμό, που έχουν πλέον καθιερωθεί και όροι γι αυτά τα ρεζιλίκια. Το «Βreadcrumbing», ας πούμε είναι αυτό που ο Έλληνας αντρας λέει «χαλαρά» ή «να περνάμε καλά» ή «δε θέλω σχέση» και τί κάνει; Πετάει μερικά ψίχουλα ελεημοσύνης στο πάτωμα ώστε εμείς να τσιμπήσουμε. Δηλαδή κοινώς, όποτε του καπνίσει, να μας πετάει ένα ξεροκόμματο προσοχής για να βρει την ευκαιρία να μας συναντήσει και να κάνει ευκαιριακό σεξ. Μπορεί αυτό να είναι κανένα άκυρο μήνυμα στη χάση και στη φέξη, μπορεί να είναι ένα like στα social media, μπορεί να είναι και ένα view στα stories μας. Αλλά μέχρι εκεί. Μην ακούσει για σχέση μαζί μας, ούτε καν.

Τώρα λοιπόν ας μιλήσουμε γι αυτά τα αιμοβόρα σχεσιακά ζόμπι τα οποία εκεί που τα έχεις θάψει συναισθηματικά μέσα σου και λες πάει πέθαναν τα ξεπέρασα, εκείνα εμφανίζονται από τον κόσμο των νεκρών γεμάτα διάθεση να μας φάνε ζωντανές. “Zombieing”  λοιπόν κάνει ο άντρας που ενώ πριν συνήθως έχει εξαφανιστεί με τρόπο “Ghosting” (χωρίς καμμία απολύτως εξήγηση) ή μας φερόταν σύμφωνα με το μοτέλο “Breadcrumbing” ξαναεμφανίζεται σα να μην τρέχει απολύτως τίποτα και επανέρχεται να στοιχειώσει τη ζωή μας ξανά με τον ίδιο ή ίσως και χειρότερο τρόπο από τον προηγούμενο. Είναι εκείνος, ο οποίος θα ξεπεταχτεί ξαφνικά στο viber με ένα άκυρο μήνυμα “Όλα καλά;” μετά από επτά μήνες απουσίας. Όχι. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό σε κανέναν. Δεν είμαστε για πέταμα.

Άντρες που εξαφανίζονται χωρίς εξήγηση, άντρες που πετάνε ψίχουλα προσοχής και άντρες που εμφανίζονται από το πουθενά για να μας  ξαναταλαιπωρήσουν δεν πρέπει να απασχολούν καθόλου τη ζωή μας, το μυαλό και την ψυχή μας. Έχουμε πει ότι ανάμεσα σε δυο ενήλικες, χρειάζεται σεβασμός για να γίνει ακόμη και σκέτο σεξ. Και με το Βreadcrumbing, το Ghosting και τα συναφή, οι άντρες δε σέβονται τίποτα. Μην το επιτρέπουμε λοιπόν. Αν κάθε μια από εμάς έθετε τα όριά της και δε γινόταν το θύμα του κάθε τέτοιου τύπου, ίσως αυτές οι συμπεριφορές σταματούσαν. Όπως στρώνεις κοιμάσαι λέγανε κάποτε, που δεν ήξεραν από Βreadcrumbing, αλλά τελικά ξέρανε πολλά περισσότερα…